Att jobba inom idrottsvärlden kändes självklart för mig då jag fick mitt första, av flera, tränarjobb till ett fotbollslag redan som 16-åring. Ett starkt intresse för ledarskap och spelarutveckling ledde mig till att läsa idrottspsykologi vid Lunds universitet. Jag bestämde mig efter det för att bli mental tränare. Därefter har jag valt utbildningar som gett mig en akademisk examen och en stabil grund att stå på. Alltså, mestadels psykologi men även kurser i idrottsskador och kost.

År 2016 blev jag antagen till Miami University i Ohio och utbildades av två världens främsta forskare inom idrottspsykologi, Dr. Robert Weinberg och Dr. Robin Vealey. Jag har forskningsbaserad kunskap i ledarskap, idrottspsykologi och handfasta verktyg för att optimera prestationer. Hela tiden håller jag mig uppdaterad inom den senaste forskningen för använda nya insikter i det arbete jag lägger ner tillsammans med mina idrottare, tränare och föräldrar. Jag har även ett ”Sport Psychology Certificate” som innebär att jag arbetat praktiskt med en atlet under handledning av en professor samt avklarade obligatoriska kurser.

2018 fick jag en chans att omsätta en del av mina kunskaper som Leadership Coach på IMG Academy i Bradenton, Florida. IMG Academy är oerhört välrenommerat och bland idrottare som tränats här kan nämnas Serena och Venus Williams, Björn Borg, Michel Tornéus, Malmö FF, Elias Ymer, coach Söderling, Maria Sharapova och många fler.

Jag har fortfarande nära till min egen aktiva tid som fotbollsspelare och tränade. Detta i kombination med min utbildning och praktiska erfarenhet gör mig unik som mental coach, nära till såväl idrottarens vardag som forskningens teori. Inom kort blir jag den andra AASP (Association for Applied Sport Psychology) certifierade konsulten i Sverige. Den bästa certifieringen i USA för mentala coacher.