Ledarskapsskola

Det är dags för ledarskapsskolans tredje inlägg och idag kommer det handla lite om hur man kan skapa ett klimat i laget där alla ger sitt allt. Det bästa med detta tipset är att detta går lika bra att applicera i ett grupparbete, arbetslag eller idrottslag.

Det finns massor av forskning som visar att individuella prestationer går ner när vi jobbar i grupp, speciellt i större grupper och detta kallas social loafing. En känd studie av Ringelmann gjordes genom dragkamp där man mätte dragkraften när en individ fick dra i ett snöre själv för att sedan mäta kraften när det var tre och åtta individer som drog samtidigt. Den genomsnittliga kraften minskade ju fler man blev i gruppen.

En annan liknande forskning gjordes av Ingham. Han använde också ett rep och dragkamp och mätte styrkan av en individ ensam och i grupp. Vad han gjorde var att försökspersonen stod längst fram i ledet och drog medan alla andra i gruppen visste om experimentet och drog aldrig i repet, på så sätt kunde man mäta försökspersonens kraft. Man hittade precis samma resultat i den här studien, ju fler i gruppen, ju mindre dragkraft.

Troligtvis beror detta fenomen på att man tycker att ens individuella insats inte gör någon skillnad och att ingen ser om man inte ger 100%. Som tränare är det otroligt viktigt att lära sig att se individuella prestationer och då menar jag inte vem som gör mål, utan vilka på träning/match som ger 100% och att uppmärksamma dessa spelarna. Detta kommer att skapa ett klimat där ansträngning blir det man får beröm för och detta ökar chanserna att andra spelare hakar på.

Så vad kan du göra då?

  1. Minska träningsgrupperna så att man har tid att titta på alla spelare, individuellt
  2. Informera om social maskning så att spelarna är medvetna om fenomenet
  3. Ge alla individuella uppgifter så att alla får känslan av att dom är viktiga och utan deras insats går det ut över alla. Tex. ”din uppgift idag är att styra laget i försvaret” ”idag är det din uppgift att plocka in materialet” ”idag på matchen är din uppgift att stänga av vänsterkanten” osv.
  4. När spelarna ska prestera i grupp, försök ändå att hitta sätt att mäta individuella prestationer. Det kan tex vara att klocka löpning, räkna armhävningar, låta spelarna utvärdera sin egen insats efter träning/match. Låt fantasin flöda men var försiktig med att skapa rivalitet inom laget.
  5. Uppmärksamma ansträngning och inte resultat. Uppmärksamma de spelarna där du ser ger 100% och inte de som gör flest mål eller når bästa resultatet. Detta skapar ett klimat där alla kommer att vilja anstränga sig.

Att man presterar sämre i grupp är ju inte hela sanningen och man ska vara försiktig med att dra slutsatser efter bara fåtal studier. Till exempel har det hittats resultat som tyder på motsatt effekt när det kommer till uthållighetsuppgifter, att man håller ut längre när man är i en grupp.

Mer specifikt har man undersökt hur man presterar i förhållande till någon som man upplever är bättre/sämre än sig själv. Man har hittat tex. Att om en person känner sig underlägsen någon annan så blir denne motiverad att öka sin ansträngning för att matcha den andres prestation jämfört med om personen inte fick prestera med den ”överlägsna”.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *